top of page

Wie is Lucht

IMG_8399.JPG

Lucht is Liesbeth Meijer: blijvend in beweging en stil staan wanneer dat nodig is.

Als leidinggevende liep ik er na verloop van tijd tegenaan dat ik niet altijd effectief meer was in mijn rol. Ik gaf leiding op een manier zoals ik dat zelf prettig vond om te krijgen en ook kreeg van mijn leidinggevende. Door schade en schande kwam ik achter dat iedereen in mijn team iets anders wilde en verwachtte. Ik realiseerde me dat pas, toen ik mezelf heb moeten leiden door een bijzondere periode. 

Toen mijn leidinggevende, waardevol en dierbaar, op jonge leeftijd plotseling overleed, en ik, hoe bizar ook, tien dagen later met een ernstige dubbelzijdige longontsteking in een Frans ziekenhuis lag, kreeg ik een duidelijke boodschap: ‘Wat wil ik nou eigenlijk?’ Na een half jaar rust en ook reflectie, startte een verdere ontwikkeling van mijzelf, daarmee ook van mijzelf in de rol van leidinggevende. Hierdoor ontstond er ruimte binnen mijn teams en in de organisatie als geheel. Wie zijn wij nou eigenlijk, wat is onze taak en hoe verhouden wij ons tot elkaar. Kennen, herkennen en benoemen werd de nieuwe stijl. Klinkt simpel maar dat was zeker niet altijd het geval. 

 

Na mijn ziek zijn kwam ik erachter waar mijn kansen lagen, waar mijn hart echt voor klopte, wat ik wilde en hoe dat vorm te geven. Ik verliet uiteindelijk de veilige haven van de organisatie waar ik al jaren werkte. Persoonlijk speelde er in dezelfde periode ook het een en ander. Mijn relatie liep stuk en ik moest accepteren dat mijn kinderen gescheiden ouders kregen.

 

Ik heb in deze roerige periode de zachtheid en het helend vermogen van schrijven en dichten ontdekt. Ik ben blijven staan. Leerde mezelf liefhebben en anderen te zien zoals zij zijn. Het heeft me wat gekost, maar het heeft me nog veel meer opgeleverd. Nooit omzien in wrok. Ook de lelijkheid van het leven heeft oog voor het schone en zachte. Het is maar net vanuit welk perspectief je het bekijkt. Blijvend in beweging en stil staan wanneer dat nodig is.

 

Zo werd het fundament gelegd voor Lucht. Ervaringen rijker. Waardevol voor het werk dat ik nu dagelijks met veel plezier en luchtigheid doe.

Eigen ontwikkeling en beweging 

Na mijn studie Rechten (gezondheidsrecht) ben ik met Groningse nuchterheid de inhoud ingedoken. Als professional heb ik mijn ervaring vooral opgedaan in de publieke sector in veel verschillende rollen en (neven)functies. Zo was ik onder meer jurist bij twee universitaire medische centra, advocaat bij een gerenommeerd advocatenkantoor en binnen de rechterlijke macht jaren actief als plv. secretaris bij Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg. Mijn laatste rol was die van directeur bedrijfsvoering in het hoger onderwijs. Tegenwoordig vervul ik nog af en toe interim posities die nauw aansluiten bij deze ervaring en waarbij er over en weer voeding kan ontstaan. Zo voedt de interimrol mij als begeleider en vice versa. Zeer waardevol om af en toe met je poten in de klei te staan en niet alleen vanaf de zijlijn. Nee het is meer dan waardevol, het is mijn visie op hoe ik met kwaliteit, inspiratie, deskundig en oprecht mijn rollen kan blijven vervullen. 

Mijn stijl van werken laat zich het beste omschrijven als scherp, betrokken, inspirerend, creatief en intuïtief. Of ik nou werk als organisatieadviseur,  begeleider of (team)coach en mentor dan wel een interimopdracht vervul: ik hou ervan binnenuit beweging te creëren en te blijven staan wanneer lastige situaties zich voordoen in jezelf, team of organisatie. Vanuit daar samen werken om vervolgens nog beter te worden. 

Liesbeth Meijer

06 57 77 88 72

  • LinkedIn Liesbeth Meijer
  • Instagram Liesbeth Meijer
bottom of page